Katrinedaltur 2011

Katrinedaltur 2011
4. september 2011

Ridetur i Velling Skov og Snabegaard Skov den 4. september 2011.
(tekst opdateret 23. juli)

Turen er en naturoplevelse i et kuperet terræt. Den er planlagt fortrinsvis på smalle skovstier, hvor der ikke er plads til hverken hurtig trav eller galop.

På nogle af de grusveje, vi passerer, er der regnrender, som vi rider uden om, derfor rides her med forsigtighed.

Turen kræver en god kondition af hest og rytter, da der er kraftige stigninger i området.

Max. antal ryttere på turen er 15. Varighed: ca. 3 timer. Tag en madpakke og drikkelse med, det fortæres med fordel inden vi rider.

Vi mødes kl. 11.00 præcis på en lidt primitiv p-plads lidt uden for Vrads.

Kørevejledning: Kør ad A 13 til Hjøllund. I rundkørslen lige før Hjøllund drejes mod Vrads, efter 400 m drej til højre igen mod Vrads. Fortsæt mod Vrads ad St. Hjøllundvej til T-kryds. Drej til venstre, kør op til Vrads by, passér igennem og fortsæt ad Snabegårdsvej (skilt mod Løve) 1,3 km til P-plads i højre side af vejen.

P-pladsen er skjult af træer og buske, så kun indkørslen er synlig. Vi vil være vejvisere, evt. med et lille flag i vejsiden.

Sidste frist for tilmelding 2. september.
Tilmelding til tlf. 22 16 87 86 Ulla.

Venlig hilsen og på gensyn
Jan og Ulla Broch

 

Lidt yderligere informationer om området:

Skovene, vi skal ride i, hedder Velling Skov og  Snabegård Skov. Velling Skov ligger på sydskrænten af Salten Å dalen. Skovene adskilles af  Lystrup Å-dalen mens Snabegård Skoven gennemskæres af den dal, hvori Veteranbanen  Bryrup-Vrads passerer tæt forbi Kvindsø, Kulsø og Skovsøen Snabe-Igelsø.

Veteranbanen er det sidste, der er tilbage af jernbanen Horsens – Bryrup – Silkeborg, resten er udlagt som natursti for ridende, gående og cyklende.

Bøgeskoven – der rummer 250 – 300 år gamle bøge – lever sit eget liv, det meste af skoven er udlagt som urørt skov og får lov at passe sig selv, bl.a. for at bidrage til et rigere dyre- og planteliv.

Undervejs når vi op til et par udsigtspunkter, Velling Kalv, 119 m.o.havet og Velling Gavl 130 m.o.h. Udsigten er flottest fra Velling Kalv, så den skal vi nyde.