Økodag

Økodag på Havredal Praktiske Uddannelser
16. april 2023 kl.10-14

LILLE ÆNDRING

Da vi ikke kan skaffe heste nok, bliver det kun klappe-heste – og du skal selv medbringe foldmateriale

 

Økodag_4

ØKODAG er køernes årlige festdag, hvor de bliver lukket på græs efter en vinter i stalden. Det har egentlig ikke så meget med islandske heste at gøre – og så alligevel! I over 26 år har Nökkvi og Havredal Praktiske Uddannelser arbejdet sammen. Dengang blev banen etableret på det, der dengang hed Havredal Gl. Skole. Gennem alle årene har klubbens medlemmer haft glæde af at komme på banen og vi har haft mulighed for at låne vand, strøm og lokaler til foredrag, generalforsamlinger, frokost på kurserne, toiletter ved stævnerne og alt muligt andet! Skolen sætter pris på at vi kommer og “forstyrrer” elevernes cirkler og er med til at øve deres sociale færdigheder, så det er et samarbejde vi alle har glæde af.

De senere år har Nökkvi også haft en stor rolle når skolen afholder den årlige ØKODAG. Vi giver nemlig trækketure til nogle af de mange børn, der er ude for at se “køerne danse”. Det plejer at være et stort trækplaster for børnefamilierne – og det plejer at være virkelig hyggeligt for de af Nökkvis medlemmer, der kommer og hjælper! Vi plejer at stille med 16-18 søde børnevenlige heste, som bliver trukket rundt i ca. 2 x 30 min. hver. De får alle en lang pause mellem de to “omgange”, hvor de står på folde og slapper af med lidt græs og en gulerod. Der er pause i ridningen mellem kl. 12-13 – hvor alle deltagerne får vand, kaffe og en sandwich.

Der vil være hjælp fra skolens heste-elever til at trække med hestene, hvis man har brug for hjælp til den del – og det er kun børn der tilbydes rideture. Det er en god lejlighed til at få præsenteret vores dejlige heste – og måske få en snak med tilskuerne, om hvordan og hvorfor hestene reagerer som de gør, hvis folk møder os i skoven og i trafikken.

Vi håber, at I medlemmer også i år vil hjælpe klubben på Økodag – kom med din hest/heste og få en hyggelig klubdag – der er plads til alle! Tilmelding til formand Søren Møller på tlf. 21 25 26 58

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.