Beslutningsreferat af ekstraordinært bestyrelsesmøde 30. juni 2017 hos Anette

Deltagere: Anette Andersen (referent) – Louise Sørensen – Ruth Flammild – Lars Jensen

Afbud fra: Søren Møller – Malene Graversen- Lene Gehlert

På baggrund af debatten på seneste generalforsamling og de seneste 2 bestyrelsesmøder, er der afholdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde, for at få endelig afklaring af spørgsmålet om, hvorvidt vi kræver at hestene til klubstævner er vaccineret, og om vi vil forlange en tro- og love-erklæring.

De bestyrelsesmedlemmer, der var forhindret i at deltage i mødet, havde forinden tydeligt tilkendegivet deres holdning til spørgsmålet.

Der var enighed om ikke at bruge ordet vaccination. Der var også enighed ikke medvirke langtrukken debat på f.eks. facebook, men at henvise til det beslutningsreferat, der vil blive lagt på hjemmesiden.

I klubbens vedtægter §2 står: Klubbens formål er udbredelse af interessen for og kendskabet til den islandske hest og dens specielle gangarter, og at styrke sammenholdet mellem islandshestefolket gennem undervisning, turridning og andet samvær.

Beslutning:

For at tilgodese klubbens medlemmer og for at have ens regler til alle klubbens arrangementer – fælles rideture, stævner og øvrige arrangementer, har bestyrelsen besluttet at revidere stævnereglerne.

Følgende to punkter udgår af stævnereglerne – Generelle betingelser:

  • Tro- og loveerklæring SKAL udfyldes og afleveres på dagen
  • Din hest må ikke have modtaget behandling af fysioterapeut eller kiropraktor mindre end 4 dage før stævneafvikling.

Punktet

  • Din hest skal være sund og rask

Ændres til

  • Det forventes at alle er ansvarlige ryttere og hesteejere, der møder op med sunde og raske heste.

Dermed undgår vi at have regler, der ikke kan kontrolleres korrekt, samt at reglerne er ens for alle, uanset om man deltager i en fælles ridetur, et klubstævne eller et af klubbens øvrige arrangementer. Vi sikrer hermed også, at alle på lige vilkår deltager i kampen om klubmesterskabspointene.

Stævne-/turledelsen kan til enhver tid bortvise en hest, der ikke tydeligt fremstår sund og rask.

Stævnereglerne på hjemmesiden ændres straks med ovenstående ændringer. Desuden ændres opslaget vedr. det kommende jubilæums-stævne, således at sætningen ”Det eneste vi kræver, er at hesten er vaccineret og at du kan aflevere en tro- og loverklæring med god samvittighed.” fjernes.

Dette indlæg blev udgivet i Hjemmeside. Bogmærk permalinket.