Hubertus-ridt 2018

Søndag den 4. november afholdes et Hubertus-ridt i Kompedal Plantage for Nökkvi-medlemmer. Dette ridt er pointgivende i forhold til klubmesterskabet, hvis man gennemfører hele turen og deltager i opløbet. Der er tale om et Hubertus-ridt – ikke en Hubertus-jagt, hvorfor der ikke indgår spring på turen.

Vi mødes og parkerer på hestetrailer-parkeringspladsen uden for Kompedal Lejren kl. 12.30, gør hestene klar og rider af sted kl. 13.00. Turen bliver på 14-15 kilometer, og ruten er lagt, så vi passerer igennem nogle af de kønneste områder i Kompedal Plantage. Planen er at give alle en smuk efterårsoplevelse!

Under Hubertus-ridtet vil der ikke være pauser undervejs. Til gengæld vil der være flere lange sessioner med skridt. Hest og rytter skal kunne ride skridt, trav eller tølt samt galop i arbejdstempo. Vi rider frisk fremad, og turen varer ca. 2½ time med en gennemsnitshastighed på ca. 7 kilometer i timen. Under trav/tølt og galop rider vi i én kolonne, og som rytter skal man derfor være i stand til at holde sin hest en hestelængde bag ved den forangående hest. Der må ikke overhales i trav/tølt og galop. På den allersidste del af turen deler holdet sig i to: Det ene hold rider et kapløb, hvor det gælder om at komme først over en målstreg. Det andet hold følges ad hjem i skridt. Det er frivilligt, hvilket hold man ønsker at ride hjem sammen med.

Når vi er tilbage, afslutter vi Hubertus-ridtet med varm suppe indenfor i Kompedal Lejren, inden vi siger farvel kl. ca. 17. Husk mobile folde, vand og hø til hestene, så de også kan nyde livet, mens vi andre hygger!

Tilmelding skal ske via SMS til Joan Jasper på telefonnummer 40 41 44 42. Deltagelse koster 25 kr. til indkøb af suppe. Beløbet betales på dagen. Sidste tilmeldingsfrist er 31. oktober.

Vel mødt

Dette indlæg blev udgivet i Aktivitet, Rideture. Bogmærk permalinket.