Foredrag m. Lise Hvarregård

Islands konger og dronninger – Islandske hestenavne

Foredrag ved Lise Hvarregaard

Lørdag den 18 januar kl. 18.30

Nökkvis klubhus i Havredal, Ulvedalsvej 32 8800 Viborg

Historien om de islandske hestenavne er lige så gammel som hesten selv. For de islandske heste er til alle tider blevet navngivet med navne der fortæller en historie om hesten, og den slægt den er en del af.

Denne aften skal vi sammen med Lise Hvarregaard dykke ned i de islandske hestenavne. Hvad betyder hestens navn, og hvorfor hedder den lige præcis sådan. Velkendt er det at heste ofte har navn efter farve eller aftegn, men også fra natur og fra sagn og saga hentes dynamiske og poetiske navne til heste. I dag hentes navne også fra litteratur, kunst og musik, samt fra tegneserier og biler. Medbring gerne stamtavle/r så vi kan kigge nærmere på navnene.

Prisen er kr. 60,- som betales ved tilmeldingen på 5504PM (mobilpay)

Der vil være kaffe, te og brød. Øl og vand kan købes til Nökkvi priser.

Vel mødt

Kursus- og foredragudvalget

Dette indlæg blev udgivet i Kurser- og foredrag. Bogmærk permalinket.