Udklassificering

For at alle skal have en fair chance og for at undgå roset-rytteri, har vi i Nökkvi udklassificering efter nedenstående regler:

Begynder klasser (3gang, T8, T7, T6, 4.5, Al4):

Hvis en ekvipage vinder klassen med gennemsnitskarakteren på 5,0 eller mere, bliver man udklassificeret fra at starte denne klasse i Nøkkvi regi. Dog må man stadig gerne starte klassen uden for konkurrence, eller hvis der ikke udbydes højere klasser til stævnet.

Mellem klasser (T5, T4, 4.3, AL3, 5.2 ):

Hvis en ekvipage vinder klassen med gennemsnitskarakteren på 5,5 eller mere, bliver man udklassificeret fra at starte denne klasse i Nøkkvi regi. Dog må man stadig gerne starte klassen uden for konkurrence, eller hvis der ikke udbydes højere klasser til stævnet, samt hvis der kun udbydes lavere klasser.

Høje klasser (T3, 4.2 ):

Hvis en ekvipage vinder klassen med gennemsnitskarakteren på 6,0 eller mere, bliver man udklassificeret fra at starte denne klasse i Nøkkvi regi. Dog må man stadig gerne starte klassen uden for konkurrence, eller hvis der ikke udbydes højere klasser til stævnet, samt hvis der kun udbydes lavere klasser.

Fælles for alle klasser:

Der kan søges om at starte i en lettere klasser, hvis det kan dokumenteres, at hesten har stået stille i længere tid eller f.eks. har været skadet.

Udklassificeringen gælder kun for ekvipagen og man må derfor godt starte udklassificerede klasser på en anden hest.

Klasserne T2, T1, 4.1 og 5.1 er de højeste klasser der udbydes til islænder stævner og de bliver sjældent udbudt til Nøkkvi stævner, og der er derfor ikke nogen uklassificering på dem.

Når man skifter fra at være junior til at være senior, nulstilles evt. udklassificeringer, så man starter på lige vilkår med de andre seniorer.

Udklassificerings listen opdateres efter hvert stævne vil blive offentliggjort sammen med resultaterne, så alle ved hvor de ligger.

Revideret marts 2017

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.