Økodag 2020

Økodag på Havredal Praktiske Uddannelser

AFLYST

Den 19. april 2020 er det landsdækkende Økodag. Det er den forårsdag i Danmark, hvor alle de økologiske køer lukkes på græs for første gang efter en lang vinter i staldene. Økodag foregår fra kl. 10.00 til kl. 14.00, og køerne slippes løs præcis kl. 12.00.

I forbindelse med Økodagen på Havredal Praktiske Uddannelser har Nökkvi lovet at bidrage til hyggen ved at stille heste og trækkere til rådighed, så de mange besøgendes børn kan få trækture og opleve, hvor fantastisk det er at være sammen med heste.

De seneste år har Økodagen været en kæmpe succes med 3-4000 tilskuere, og massevis af børn er blevet jublende henrykte ved at opleve hestenes nærvær. I år vil vi gerne gentage succesen – dels for at gøre gengæld for alt det, som Havredal Praktiske Uddannelser gør for Nökkvi – dels for at bidrage til at øge børn og unges interesse for heste i almindelighed og islændere i særdeleshed.

Så kom frisk og støt op omkring arrangementet ved at møde op som hjælper – og rigtig gerne med en eller flere venlige heste. Islændere foretrækkes, men også shetlændere eller andre robuste racer er velkomne, hvis de vel at mærke er rolige, børnevenlige og gode at trække med.

Vi skal bruge ca. 20 heste og dermed også mindst 20 trækkere i tidsrummet kl. 10.00 til kl. 14.00. Trækturene afvikles kl. 10.00-11.30 og igen kl. 12.30-14.00.

Hestene inddeles i to hold, hvor hvert hold trækker med hestene to gange 45 minutter – én gange 45 minutter om formiddagen og én gange 45 minutter om eftermiddagen. Fra kl. 11.30-12.30 holder alle hestene pause, og køerne lukkes som nævnt ud kl. 12.00. Alle heste skal være ”iført” saddel, grime og træktov – alternativt hovedtøj med grime og træktov udenover.

Søren Møller sørger for, at der er opstillet folde til alle, men man skal selv have spande med til vand.

Der er græs og vand til hestene, og Havredal Praktiske Uddannelser giver kaffe, vand og sandwiches til alle Nökker, der melder sig til at hjælpe ved dette arrangement. Landbrugsskolen stiller også ridehjelme og opstigningsskamler til rådighed samt kegler, der markerer trækturs-runden.

Økodagen foregår på Smedevej 4, 7470 Karup J. Alle bedes møde op kl. ca. 09.30, så vi er klar til at begynde kl. 10.00

Giv besked til Rikke Ravn om du kommer – og hvor mange heste du har med. Skolens elever hjælper gerne med at trække hestene.

Rikke Ravn kan kontaktes på: Tlf.: 60 24 89 16 eller e-mail: ravn_18@hotmail.com

Vi håber rigtig mange vil være med til nogle hyggelig timer denne dag.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivitet. Bogmærk permalinket.